За съжаление констатацията, която можем да направим днес по повод

...
За съжаление констатацията, която можем да направим днес по повод
Коментари Харесай

Нанков: Служебният кабинет вместо да организира изборите, участва в тях като предизборен щаб на президента

" За страдание констатацията, която можем да създадем през днешния ден във връзка активността на служебното държавно управление е, че то играе ролята на високоплатен избирателен щаб на президента. Вместо да провежда законосъобразно осъществяване на изборите през месец юли, служебният кабинет взема страна и недобросъвестно, субективно и директно взе участие в предизборната акция. "

Това сподели пред медии в Пловдив някогашният зам.-министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, помолен за коментар на обвиняванията на служебния министър Виолета Комитова и на стопанската система Кирил Петков. Не знам дали са приключили „ Харвард “ или НАТФИЗ, само че работят с гръмки внушения, които не почиват на никаква логичност и прагматика, добави Нанков. По думите му сега вървят спекулации и се търсят неща, които не съществуват.

Нанков подсети, че ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков неотдавна изясни във връзка отчета по одита им на „ Автомагистрали “ ЕАД, че няма престъпления и дейности с темперамент на корупционни практики.
 Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект
Дълго време мълчах и гледах дейностите на наследниците ни в Министерство на регионалното развитие. Много лъжи се изговориха, доста операции бяха пуснати в обръще...

" Процедурата " ин хаус " е одобрена европейска процедура и всевъзможни отрицателни внушения би трябвало да бъдат изключени ", добави Нанков. Той отговори и на обвиняванията за разплатените задатъци от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, които съгласно служебния строителен министър са били давани, макар че не е имало строителни позволения. Ако има закъснение на строителните позволения, то виновността е в Министерство на регионалното развитие – уповавам се, не го вършат съзнателно, добави Нанков. И добави, че не е правилно да се обвързва задатъкът със строителното позволение, което дава началото на самите строителни действия. А преди този момент компаниите като „ Автомагистрали “ ЕАД, които ще ги правят, би трябвало да приготвят редица организационни неща - лизинг, наем или закупуване на техника, организация на строителните площадки, гарантиране на асфалтови и бетонови бази, поръчка на арматура и други

" По данни на Европейската камара на строителите поради Covid-пандемията цените на битума на международните пазари скочиха с над 15%, а на стоманата с над 100%. По калкулации на строителни специалисти, с помощта на закрепените към 2018-19 година посредством предплатените заплащания цени на материалите, са спестени близо 600 млн. лева на българския поданик ", безапелационен е Нанков. И добави, че всеки задатък е бил гарантиран по надлежния ред - със застраховка или банкова гаранция.

" Внушенията, които прави служебният кабинет, директно намесващ се и участващ в предизборната акция, слагат под подозрение неговата подготвеност и положителните планове ", разяснява Николай Нанков, като акцентира, че блокирането на огромните планове ще ощети хората в Северна България.

„ Ние не сме спирали да организираме публични поръчки и за разлика от кабинетите на Радев, ги организираме законосъобразно “, сподели още Нанков и изброи редица огромни търгове като за автомагистралите „ Европа “, „ Струма “, „ Русе-Велико Търново “, както и за настоящи поправки и поддръжка на автомагистрали и пътища. Не сме провеждали търгове по метода, по който служебния кабинет на Радев – всички помним по какъв начин през 2017 година от АПИ изчезваха документи от тръжните комисии и проверителните органи ги намираха в домовете на членове на тези тръжни комисии. „ Такива ли поръчки ще вършиме вие, уважаеми господа ръководещи сега? Изключително тежко политизиране на процесите през последния месец “, сподели още Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР