За съжаление изкуственият интелект сякаш засега поне не постигна очакванията

...
За съжаление изкуственият интелект сякаш засега поне не постигна очакванията
Коментари Харесай

High On Life също използва генерирани чрез изкуствен интелект активи

За страдание изкуственият разсъдък като че ли към този момент най-малко не реализира упованията на мнозина да усъвършенства цивилизацията и да е в действителна помощ на човек. Даже от време на време той влиза в несъгласие с ползите му. Като да вземем за пример последните достижения в генерирането на изображения и видео, което може да лиши от прехранване голям брой художници и основатели на 3D наличие. Изкуственият разсъдък влезе към този момент и в света на видеоигрите. И това не се харесва на мнозина.

Една от тези игри, която употребява AI генерирани активи се оказва, че е High On Life на Squanch Games. Признанието за потреблението на изкуствен интелект за генерирането на картина и тон идва от самия разработчик и по-точно от създателя на студиото Джъстин Ройланд в изявление със Sky News, което той е дал неотдавна.

High on Life е извънредно занимателен шутър, в който употребявате „ живи “ оръжия, които създават всевъзможни смешки и бърборят, до момента в който вие се пробвате да отстранявате враговете си по всевъзможни причудливи способи. Играта се отличава с изключение на с непогрешимия си комизъм и с извънредно цветната си и разнообразна среда. За което е оказал помощ изкуствен интелект.

Ройланд разкрива, че High On Life употребява станалия известен инструмент Midjourney AI, софтуерна услуга, способна да генерира разнородни изображения в необятен кръг от познати художествени стилове. „ Това прави света да наподобява, като странна различна версия на личния ни свят. И това ни оказа помощ да осъществяваме някои наши луди и доста занимателни хрумвания “, споделя Ройланд. Запитан по отношение на бъдещето, той показва убеждението си, че генерирането на наличие чрез изкуствен интелект ще носи единствено изгоди след себе си.

„ Не знам какво ще е бъдещето, само че изкуственият разсъдък ще е инструмент, който има капацитета да направи основаването на наличие извънредно налично като развой. Не знам и какъв брой надалеч сме от това сега, само че всичко, от което ще се нуждаете е някой с в действителност огромни хрумвания “.

Водещият дизайнер Ерик Мейр добавя, че изкуствен интелект е бил употребен и за прототипизирането на гласовете на някои персонажи, като един нищожен воин в действителност останал с AI гласа си в крайната игра. Мейр не прецизира кой тъкмо е този персонаж. По-рано тази година Ninja Theory отхвърлиха, че са употребявали AI генерирани гласив в Hellblade, който заменя актьорите, озвучаващи героите. От студиото прецизираха, че са употребявали глас, генериран с изкуствен интелект за да уточняват ритъма на речта преди действителни артисти да се заемат с четенето на текста на сюжета.

През септември тази година, че гласът на Дард Вейдър в Obi-Wan Kenobi не принадлежи на великия Джеймс Ърл Джоунс, който го озвучава още с първия филм. Вместо това, 91-годишният артист е решил да се пенсионира, съгласявайки се гласа му да бъде изкуствено генериран благодарение на AI програмен продукт. Но във век, в който фалшът и copy-paste културата са на подобен висок фундамент, всичко това е като че ли в реда на нещата и наклонността е в крайник с „ духа на времето “.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР