За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападната

...
За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападната
Коментари Харесай

Стефан Янев: Човешката дейност е в основата на тези пожари

За страдание имаме случай, при който починаха чиновници на Югозападната горско стопанство. Това съобщи министър председателят Стефан Янев след извършено изключително съвещание на Министерския съвет по отношение на нещастието с двама горски чиновници, които починаха в гасенето на пожар около санданското село Петрово.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/202193158530715
Янев изрече съболезнования на фамилиите и околните им. Той прикани хората да бъдат деликатни и бдителни и да алармират там, където има пораждане на пожари.

Според Янев, човешката активност е в основата на тези пожари.

" Най-важното е да потърсим способи да дейности да оптизимираме работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на въоръжените сили, които вземат участие в гасенето, доброволците и на горските стопанства. Най-важното, което е, е да запазим човешки животи, както на огнеборците, по този начин и на хората, които живеят там.

В системата на Министерство на вътрешните работи е стартирана подготовка за система за обявяване, която към момента не е подготвена и належащо повече техническо време за нея.

Дискутирана е нуждата за нов закон за ръководство на рецесии. Има нужда от подобен вид тормативта уредба. Самата организация в Министерство на вътрешните работи е почнала подготовката на система за обявяване, изясни Янев.

Взаимодействието на национално и локално равнище към този момент се обезпечава по канали на Министерство на вътрешните работи. Областните шефове и кметовете на общини имат своята отговорност да засействат препоръки за бедствия и приканвам всички регионални шефове да ги свикат във допустимо най-кратък период, с цел да създадат нужната съгласуваност, съобщи министър председателят.

Той заяви още, че ще бъде издадена заповед за преустановяване на всички действия по разчистване на аграрни земи или така наречен стърнища.

Факт е, че множеството пожари сега са полски - провокирани са от сухи треви, добави Янев.

Според него, е рано да се разясняват аргументите за трагичния случай в пожара, само че огънят е бил непредсказуем.

" Можем да предвиждаме къде би могло да зародят пожари. Сателитните прогнози демонстрират, че до 15 август съвсем цялата страна остава под рисков риск ", изясни началникът на Националната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николов.

В Старосел са изгоряли 4 къщи, както и няколко селскостопански постройки, в село Кръстевич една обитаема хижа и няколко селскостопански постройки, добави той.

Изпратени са спомагателни сили и средства, с цел да запазят селото край Сандански. Сведенията, които идват при мен са за последователно определяне на надзор, добави комисар Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР