За съжаление и четвъртата вълна на вече настъпва и в

...
За съжаление и четвъртата вълна на вече настъпва и в
Коментари Харесай

Д-р Христиана Бацелова: За сега няма препоръка за поставяне на трета доза ваксина

„ За страдание и четвъртата вълна на към този момент настава и в България, а 50 на 100 от новите случаи в Софийска, Пловдивска и Бургаска област са от делта разновидността “, разяснява пред БНР доктор, епидемиолог и учител в МУ – Пловдив.

„ Това е напълно предстоящо. Сега и градовете по морето идват много чужденци у нас, за жалост, които носят вируса.

А във връзка ниския % българи чакаме за жалост съществено разпространяване, по-голям брой хора с потребност от хоспитализация, това, което аз и сътрудниците сигнализираме, виждаме го към този момент в Съединени американски щати, че в този момент боледуват по-младите – до 40 години и децата. Сега се заразяват по-активните хора, които са на открито “, разясни още доктор Барцелова.

По думите и Делта разновидността се характеризира като елементарна простуда, по тази причина незабавно би трябвало да се направи бърз антигенен тест.
 Близо 900 деца са изцяло имунизирани против COVID-19 у нас Близо 900 деца са изцяло имунизирани против COVID-19 у нас
Близо 900 деца у нас имат сложени две дози от имунизациите против COVID-19. Това сочи направена информация за „ Монитор “ от Минис...

„ До трета доза у нас би трябвало да имаме безапелационни рекомендации от ЕМА и Министерство на здравеопазването, а чисто логистично, можем доста бързо да го организираме, тъй като имаме налични дози. Но на този стадий Центърът за предварителна защита и надзор на заразните заболявания в Атланта не предлага всеобщо слагане на трета бустерна доза. Тези рекомендации постоянно се вършат върху голям брой научни доказателства свързани с заболяванията и имунизациите.

А Израел ще слагат трета доза на най-възрастните над 75 години и на младежи със болести, които не са построили задоволително добра защита “, уточни още доктор Барцелова.

Според нея у нас за слагането на трета доза би следвало да се съобрази с това по кое време е приключен имунизационния курс, тъй като се вижда, че с времето титърът на антителата е спадна, само че имунолозите потвърдиха, че даже да имаме ниски антителата, когато вирусът навлезе и имаме добър клетъчен имунитет, антитела се образуват за часове и лицето е защитено. "

" Тепърва ще се реши при еднодозова имунизация с коя ваксина да се продължи по-късно, в случай че трява да се сложи трета ваксина. Предполагам, че ще можем да комбинираме ваксини, само че към този момент единствено от Пфайзер/Бионтех " има рекомендация за трета бустерна доза, само че за в този момент изчакваме позиция на ЕМА, да е несъмнено, че е безвредно, в случай че се наложи слагането на трета доза ", сподели още експертът.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР