За съжаление българската икономика ще бъде ударена много по-тежко, отколкото

...
За съжаление българската икономика ще бъде ударена много по-тежко, отколкото
Коментари Харесай

Бивш министър: Ще има 10% спад на БВП, а не както смятат Горанов и кабинетът

За страдание българската стопанска система ще бъде ударена доста по-тежко, в сравнение с планува министър Владислав Горанов и кабинетът. Не 5-6%, а с 10 на 100 ще падне Брутният вътрешен артикул. Това съобщи Валентин Василев, някогашен министър на търговията и туризма.
Бедните стопански системи ще пострадат най-вече. Ние би трябвало да чакаме огромните компании да се възстановят. Няма какво да се надяваме на туризма. Секторът носи доходи с 13% от Брутният вътрешен продукт, само че още даже не е тръгнал. Най-големият вложител бяха нашите емигранти. Те внасяха 1 милиарда евро на година по банков път, а не знаем още какъв брой са пращали по различен метод. Сега тези хора освен няма да дават пари, а и се записаха в трудовите тържища, споделя още Василев пред bTV.

Трябва да се пипне разходната част на бюджета, тъй като минаха 2 месеца, а всички институции работят и получават заплати. Разходите в този бранш би трябвало да се съкратят с 3,5% ", разяснява някогашният министър. " С 40-50% туризмът тази година ще е по-слаб, защото има боязън в задграничните туристи от ковид. Миналата година да вземем за пример имахме 9 млн. туристи. От Румъния бяха най-вече 1,2 млн. души, а от Гърция - 1,1 млн. почиващи. Руснаците са на 8-мо място по посещаване на курортите ни, заключи Валентин Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР