За руския флот се разработва безпилотен торпеден катер, способен автономно

...
За руския флот се разработва безпилотен торпеден катер, способен автономно
Коментари Харесай

Русия разработва безпилотен противоподводен бомбардировач-торпедоносец

За съветския флот се създава безпилотен торпеден катер, кадърен самостоятелно да открива и унищожава противников подводници в далечната морска зона и в арктическите ширини. Това заяви за ТАСС източник във военно-промишления комплекс.

„ Сега се създава безпилотен торпеден катер, чиято съществена цел е да търси и унищожава противников подводници в самостоятелен режим. След разкриване на вражеска лодка, безпилотната система независимо ще разпознава задачата и ще вземе решение да изстреля торпедо”, сподели събеседникът на организацията.

Според източника лодката ще може да работи както самостоятелно и да се ръководи от дребен екипаж, по този начин и отдалечено от оператори от крайбрежния център или от кораба, пренасящ такива дронове. „ Предвижда се и арктически вид на бомбардировача-торпедоносец с интензивен корпус за корабоплаване в строшен лед “, добави той.

„ С помощта на няколко роботизирани торпедоносци ще бъде допустимо бързо да се разгърне краткотрайна противоподводна линия в региона на бойно наблюдаване на група кораби на Военноморски сили, без да се включват главните противоподводни сили или да се укрепи защитата в базите на флота “, сподели източникът.

По думите му безпилотна лодка с дължина 14 метра ще може да развива скорост над 35 възела, да се движи при неспокойствие на морето до 6 бала и да работи повече от три дни без презареждане. Боеприпасите ще бъдат две универсални електрически торпеда с диаметър 533 мм.

ТАСС няма публично удостоверение на тази информация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР