За реваншизъм алармира бившият вече изпълнителен директор на Българска агенция

...
За реваншизъм алармира бившият вече изпълнителен директор на Българска агенция
Коментари Харесай

Освобедената шефка на БАИ: Това е реваншизъм

За реваншизъм сигнализира някогашният към този момент изпълнителен шеф на Българска организация за вложения Десислава Трифонова, която през днешния ден е била освободена от поста. " Сутринта в 11 часа някогашният към този момент зам.-министър на Стамен Янев нахлу като мутра, безусловно в кабинета ми и бях изгонена от кабинета си като ми беше връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождение, без претекстове в нея, без предизвестие и без предупреждение ", описа тя на публицистите, събрали се пред организацията. Според нея господин Янев ще е новият изпълнителен шеф на БАИ, само че по думите й все още, в който се е появил в организацията не е имал заповед за предопределение.

Трифонова изрази неразбиране за какво е освободена и посочи достиженията си като изпълнителен шеф на БАИ: " За предходната година има сертифицирани над 1 милиард планове като това е безспорен връх за последните години, а единствено за първото тримесечие организацията още веднъж сподели невероятни резултати и сертифицираните планове са на стойност 800 млн. лева, което още веднъж е връх ". Тя добави, че е в договаряния с доста вложители и че проектите били тази година да бъде осъществен още по-голям връх като се доближи до 1.5 милиарда

Тя удостовери, че се познава с господин Янев, който беше зам.-министър на стопанската система в предходния кабинет и добави, че не схваща за какво той има такова отношение към нея. " Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да назовем реваншизъм ", разяснява Трифонова. Тя съобщи, че няма нередности в нейната активност. " Няма инспекции в организацията и против организацията и не мога да схвана по какъв начин министър, който от два дни е на поста си закупи усещане за хора, които не е виждал ", добави тя.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
За петнадесети юбилеен път Българска организация за вложения /...

Нейното пояснение е: " Чист реваншизъм ". Трифонова е уверена, че няма безусловно никакви професионални претекстове за нейното премахване от поста. " Аз не съм член на партия ГЕРБ и на нито една партия, назначена съм като специалист предходната година, ноември месец от предходния министър с концепцията да се подкрепят оптимално вложителите, тъй като сме в рецесия, а вложенията са един от най-бъзите способи за възобновяване на стопанската система ", уточни още тя.

Запитана дали ще си търси правата по правосъден ред, Трифонова сподели, че не вижда смисъл в това и добави: " Те имат право да ме освободят без предупреждение по Кодекса на труда ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР