За рекорден ръст на цените в Босна и Херцеговина съобщава

...
За рекорден ръст на цените в Босна и Херцеговина съобщава
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина отчитат рекорден ръст на цените

За рекорден растеж на цените в Босна и Херцеговина оповестява вестникът с максимален тираж в страната " Дневни аваз ", оповестява Българска телеграфна агенция. Вестникът написа, че годишната инфлация в Босна и Херцеговина, съгласно последни данни на Агенцията за статистика, за март тази година възлиза на 10,2 %.

Същевременно годишната инфлация в Хърватия през април е била 9,4 %, а в Сърбия - 9,6 %. На равнище на еврозоната инфлацията е 7,5 %, което е най-високата инфлация в историята на европейския паричен съюз.

Според данни на Агенцията за статистика на Босна и Херцеговина максимален растеж от 14,8 % се вижда при храните и безалкохолните питиета. През март тази година спрямо март предходната година цените за наем на жилище и режийните разноски са се повишили с 8,3 %, а цените на превоза са се нараснали с 24,5 %, написа " Дневни аваз ". И цените на зеленчуковите пазари са се нараснали доста, написа босненският вестник като отбелязва, че хората към този момент си купуват плодове на брой, а не на кг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР