За рекорден 21-и път ще се проведе международният турнир по

...
За рекорден 21-и път ще се проведе международният турнир по
Коментари Харесай

Плувци от 4 държави в най-стария детски турнир „Замората”

За рекорден 21-и път ще се организира интернационалният шампионат по плуване за деца в памет на огромния треньор Стефан Попов-Замората. Събитието е на басейн „ Спартак” в София, като надпреварите ще стартират в съботния ден от 09:00 часа.

Турнирът е по разпоредбите на ФИНА и БФПС, с електронна измервателна уредба, и в него присъединяване ще вземат над 500 деца от България, Гърция, Северна Македония и Сърбия. Участниците ще бъдат разпределени по възрастови групи – девойки и момчета, родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки. Организатори за поредна година са плувен клуб „ Левски”.

„ Имаме добър опит от предходните издания и в този момент няма да е по-различно. Готови сме с всичко по организацията. Поканили сме най-хубавите ни съдии от страната, които са лицензирани. Измервателната уредба към този момент е инсталирана и тествана. Очаквам цялостни трибуни, това е най-стария детски шампионат по плуване, чиято традиция продължаваме всяка година. Лично съм се обадил на известни и сполучливи за България спортисти, които да дойдат на откриването в събота. Искам децата да ги видят онлайн и да им бъдат за образец,както в спорта,така и в живота. Ще има доста изненади и награди, сигурно ни чакат два доста прочувствени дни. Нашите сътрудници от Фондация „ Воден път” ще се включат с деца, които имат усложнения, само че ще покажат плувните си умения. Винаги си поисквам от „ Замората” да започва кариерата на идващите ни огромни първенци. Заповядайте на басейн” Спартак” в събота и неделя”, сподели легендата ни Петър Стойчев.

Първите трима състезатели от всяка група ще бъдат наградени с медали, а за най-високи достижения при момчетата и девойките, специфични купи ще получат първенците.

Официалното разкриване ще бъде в съботния ден от 16:00 часа, като след него не престават надпреварите.За неделя програмата стартира още веднъж в 09:00 сутринта. Входът за фенове е свободен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР