За разследване на неправомерни действия от страна на органите на

...
За разследване на неправомерни действия от страна на органите на
Коментари Харесай

Представителството на студентските съвети поиска наказания за полицаи заради насилие

За следствие на " непозволени дейности от страна на органите на реда при цялостна гласност и бистрота за събитията, свързани с дейностите на служителите на реда " настоя Националното посланичество на студентските препоръки. От организацията желаят и санкции за служителите на реда, за които се потвърди, че са упражнили принуждение върху студенти, взели участие в митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

След конфликти с органите на реда предишния петък бяха публикувани фрагменти на полицейско принуждение над протестиращи. Сред потърпевшите е и студентът по право в Хага Евгени Марчев, който по думите на родителите му по-късно е бил признат с комоцио в болница.

" Ние, представителите на единствения законоустановен орган в страната за отбрана правата и ползите на студентите, докторантите, курсантите и специализантите в страната, осъждаме остро всички форми на груба мощ от страна на полицейските елементи против спокойно протестиращи студенти ", написа в позиция по случая, публикувана от Националното посланичество на студентските препоръки.

" По данни на очевидци и участници в събитията, както и осведомителни известия в медиите, може да се заключи, че е на разположение непозволена приложимост на мощ от страна на органите на реда, обвързвана с физическо влияние и ограничение правото на митинг и свободно придвижване на жители в границите на митингите, провеждащи се и сега. Нещо повече, органите на реда са надвишили пълномощията си и застрашавайки живота на двама студенти, оказвайки физическо принуждение ", се показва в позицията.

В нея се приканва за „ заслужено и бързо следствие “ на случаите. Има и зов към студентите да не се поддават на провокации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР