„За разлика от други, аз нямам началници нито в България,

...
„За разлика от други, аз нямам началници нито в България,
Коментари Харесай

Румен Радев: За разлика от други, нямам началници

„ За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам единствено един шеф и това е българският народ, който ме е избрал и на който съм се заклел да служа”, е декларирал президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в Трявна, оповестиха от прессекретариата на президента.

Коментарът му е във връзка думите на премиера Бойко Борисов, че президентът подлага на критика единствено ръководещите, а не и опозицията и че Корнелия Нинова е негов началник.

„ Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако стартира и опозицията да го прави, тогава ще подлагам на критика нея”, е добавил президентът.

Попитан за оповестеното от българското държавно управление желание да се възобнови работата във връзка с АЕЦ „ Белене” и дали тематиката е била дискутирана при визитата му в Русия, президентът е показал, че реализацията на плана няма по какъв начин да се случи без присъединяване на съветските конструктори, които са произвели реакторите и подсигуряват нуклеарната сигурност и че въпросът е бил разискван по време на работната му аудиенция в Москва и Сочи.

„ Що се отнася до повдигането на мораториума, поздравявам го. Има деклариран инвеститорски интерес и българското държавно управление има своите разновидности и рационални хрумвания и дано да го оставим да събере нужната информация, да организира съответните договаряния, да направи планове, да ги показа и едвам тогава да съдим разумен ли е планът, безвреден ли е, преференциален ли е финансово за България и така нататък Затова приканвам да оставим държавното управление умерено да си свърши работата”, е споделил още Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР