"За разлика от други, аз нямам началници нито в България,

...
"За разлика от други, аз нямам началници нито в България,
Коментари Харесай

Пак престрелки президент-премиер: Радев - началник ми е българският народ

"За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам единствено един шеф и това е българският народ, който ме е избрал и на който съм се заклел да послужвам. “

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в Трявна, откакто бе помолен да разяснява думите на министър-председателя Бойко Борисов, че подлага на критика единствено ръководещите, а не и опозицията и че водачът на Българска социалистическа партия е негов "шеф “.

"Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако стартира и опозицията да го прави, тогава ще подлагам на критика нея “, добави президентът.

Президентът: Няма българска зла орис, има българска воля, българска смелост

Руски медии за Борисов и Радев при Путин

Бойко Борисов: Престрелките са от президента към нас

Попитан за оповестеното от българското държавно управление желание да се възобнови работата във връзка с АЕЦ "Белене “ и дали тематиката е била дискутирана при визитата му в Русия, президентът уточни, че реализацията на плана няма по какъв начин да се случи без присъединяване на съветските конструктори, които са произвели реакторите и подсигуряват нуклеарната сигурност и че въпросът е бил разискван по време на работната му аудиенция в Москва и Сочи.

"Що се отнася до повдигането на мораториума, поздравявам го. Има деклариран инвеститорски интерес и българското държавно управление има своите разновидности и рационални хрумвания и дано да го оставим да събере нужната информация, да организира съответните договаряния, да направи планове, да ги показа и едвам тогава да съдим разумен ли е планът, безвреден ли е, преференциален ли е финансово за България и така нататък Затова приканвам да оставим държавното управление умерено да си свърши работата “, уточни още Румен Радев.

Това не е първият път, в който министър председателят назовава президента "държавен президент единствено на една партия ".

"За мен президентът постоянно е бил обединител на нацията, в тази ситуация не виждам нищо, което да сплотява, съобщи Бойко Борисов преди месец, когато направи равносметка на едната година ръководство отпред на трети кабинет.

Според Борисов "престрелките от страна на Радев към ГЕРБ носили единствено щета ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР