За предотвратено организирано бягство чрез прокопан тунел от затвора в

...
За предотвратено организирано бягство чрез прокопан тунел от затвора в
Коментари Харесай

Затворници изкопаха 40-метров тунел, но късметът не беше с тях

За предотвратено проведено бягство посредством прокопан тунел от пандиза в Идризово, Северна Македония, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в страната. Акцията е извършена взаимно със службите за сигурност и защитата на пандиза.

Получената информация е била, че група от минимум 8 пандизчии, излежаващи присъди в Идризово за тежки закононарушения с присъди от 10 години до пожизнен затвор, се готвят да избягат от пандиза посредством прокопаване на тунел. Тунелът с дължина от към 40 м е бил на дълбочина към 1 метър и с диаметър към 80 сантиметра, обезопасен с подпорни греди и тухли. В него са открити няколко пластмасови коша със завързани за тях въжета, които са служели за изваждане на изкопаната пръст, както и електрически кабел с крушка за осветление на тунела.

Междувременно стана ясно, че досегашният шеф на пандиза е бил освободен, нещо, което от държавното управление оповестиха, че се приготвя от дълго време, а за шеф е бил назначен генерал-майор Зоран Йовановски. Той има богата професионална кариера, на първо място в Министерство на вътрешните работи, само че е минал през образования в полицейска академия в Луизиана, както и в Германия, Съединени американски щати, Северна Ирландия, Турция, Англия, заяви министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

През януари пандизчия в Идризово, наказан за ликвидиране, избяга докато го транспортираха към болница. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР