За предназначението на този неопознат обект едва ли някой ще

...
За предназначението на този неопознат обект едва ли някой ще
Коментари Харесай

Полско радио получи сграда с вид на космическо селище

За предназначението на този „ неопознат обект ” надали някой ще се сети от пръв взор и даже след няколко жокера, твърди stroi.mos.ru. По-скоро наподобява на населено място на галактически пришълци в гора на към 40 км от полския град Краков или на декори за футуристичен филм. Тази постройка, дело на френски архитекти, фактически може да мине като една от най-странните в света. От високо тя фактически прилича галактически обект: металическите куполи са осеяни с илюминатори и са съединени с тръби-коридори. Вътрешният интериор също предизвика асоциации с кино лентата „ Междузвездни войни”.

Необичайният комплекс обаче извършва напълно звездна функционалност – там се намира централният офис на полската радиокомпания RMF FM. Това е първото в Полша частно радио, проработило на 15 януари 1990 година То излъчва за цялата територия на Полша и граничните територии на близките страни.

В постройката се намира и свръхсъвременната киностудия „ Алверния”, снимаща свои филми и работеща с интернационалните компании.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР