„За предаването „Събуди се“ за предстоящия уикенд сме подготвили много

...
„За предаването „Събуди се“ за предстоящия уикенд сме подготвили много
Коментари Харесай

Анна-Мария Конова ще събужда зрителите на NOVA през уикенда

„ За предаването „ Събуди се “ за идния уикенд сме подготвили доста забавни неща, началният час си остава, само че ще бъдем малко по-кратки – до 10.00 ч. Все отново август е месец за почивки... “, споделя новата водеща на утринния блок през уикенда.

А ето и част от стъпките, които Анна-Мария е извървяла, с цел да стигне до този миг в професионалното си развиване. Тя е публицист от 2015-а година. Завършила е „ Международни връзки “, а се оказва в полето на публицистиката напълно инцидентно. „ Но пък тя доста бързо ме сграбчи. И от този момент до ден сегашен не си представям какво друго бих правила “, споделя Анна-Мария Конова.

Интересна професионална задача за Анна-Мария е визитата на кораба „ Рос “, където съвместява сполучливо функциите на оператор и кореспондент.

300 патрона, единствено за няколко секунди и задачата към този момент е изумена. Те служат в американските военноморски сили. А стрелбата е част от най-мащабното обучение на НАТО и Украйна – „ Морски бриз “, извършено неотдавна в Черно море. Участие за следващ път в него взимат и моряците от разрушителя „ Рос “ – многоцелеви, бърз и маневрен военен транспортен съд. Първата си задача извършва през 1997 година Предназначен е за битка с подводници и самолети. Използва се разузнаване и наблюдаване. От кораба могат да се изстрелват и ракети „ Том Хук “, с които да се поразяват въздушни обекти на разстояние до 2500 км от точката на офанзивата. В този миг системата, сигнализираща заплаха, се включва. Оказва се, че радарите са засекли за следващ път съветски транспортен съд наоколо до „ Рос “.

„ Това е превъзходен случай, с цел да видите по какъв начин маневрираме в морето. Този път става дума за карго лодка. Дали контактът е другарски или противников дефинира бдителното око на така наречен Snoopy Team. Екипът има по-малко от пет минути, с цел да разпознава кораба, оръжията на борда му, скоростта и флагът, под който плава. Екипажът на кораба би трябвало да бъде квалифициран за всяка обстановка “, споделя капитанът на „ Рос “ Джон Джон. Затова част от тренировките и демонстрациите в учението включват и пукотевица.

„ Като виждам репортажа от кораба и учението си „ Бриз “, си припомням, че тук за първи път ми се наложи на терен да бъда освен кореспондент и публицист, само че да застана по едно и също време и зад камера. Което беше извънредно комплицирано за мен. Бях и оператор, и кореспондент. В един от дните върших изявление с капитана на кораба, а откакто завърши, се усетих, че не съм натиснала бутона Record, се наложи да го повторим изначало “, споделя Анна-Мария Конова.

Водещите на „ Здравей, България “ пожелаха на новата водеща на „ Събуди се “ да й върви по вода, а тя благодари на всички сътрудници и екипа, с които работи.

„ От една страна сътрудниците ми вдъхват убеденост и кураж всеки ден, зад тила ми са. Целта ни е да се опитаме да накараме хората да се ухилен, да им дадем потребни препоръки и да обобщим значимото от седмицата “, безапелационна бе новата водеща на съботно-неделния утринен блок на NOVA.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР