За православния християнин няма скептицизъм, затова и виждате каква всенародна

...
За православния християнин няма скептицизъм, затова и виждате каква всенародна
Коментари Харесай

Отец Василий Сарян: За православния християнин няма скептицизъм


" За православния християнин няма песимизъм , по тази причина и виждате каква всенародна наслада има и по какъв начин сега пред храма " Преображение Господне " в София има голямо стълпотворение от хора ". Това изясни в изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " отец Василий Сарян , предстоятел на столичния храм " Преображение Господне ":

" Нека си спомним думите на нашия Спасител, които струят от Светото Евангелие, от Библията, че нищо на този свят не става без Божията воля, че даже и косъм от главата ни не пада без Божията воля и това историческо събитие, което се случи през днешния ден, е може би в действителност Божият знак за Божията благосклонност, която той ще даде на страната ни, на народа ни, на всички, тъй като делото на Светите братя Кирил и Методий е Свято дело ".

" Ако до момента сме се докосвали до тази святост всеки ден, употребявайки езика си, четмото, писмото, богослужебните текстове, молитвите, които ние насочваме към Бога, в този момент към този момент можем да се докоснем и до парченце от техните нетленни тела, частиците, които са от мощите им, с цел да можем да получим тази мощ и берекет, от която имаме толкоз потребност в този миг, тъй като нетленността на Светите мощи не става инцидентно . Тя отново е по Божия воля и когато Господ реши да остави на човечеството едни съкровенни неща, до които да се докоснем, това демонстрира какъв брой е популярен Бог и какъв брой е милосърден, защото нетленността на едни Свети мощи е чудодейно деяние . Те нямат физическа измеримост. Няма по какъв начин да знаем какво се случва, с цел да може да има нетленност в едни мощи и те да струят голяма берекет ".

Цялото изявление с отец Василий Сарян можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР