За пръв път в историята на австралийското елитно първенство (А-лига)

...
За пръв път в историята на австралийското елитно първенство (А-лига)
Коментари Харесай

За пръв път български футболист ще играе в A-лигата в Австралия

За пръв път в историята на австралийското елитно състезание (А-лига) ще играе български футболист. Това е националът Божидар Краев (25 г.), който подписа контракт до юни 2024 година с новозеландския " Уелингтън Финикс ", състезаващ се в А-лигата.

Атакуващият халф минава там със свободен трансфер, откакто договорът му с " Мидтиланд " (Дан) изтече. Той по този начин и не съумя да се наложи в датския отбор след прехвърлянето си от " Левски " през 2017 година за 500 000 евро. Дори беше преотстъпван поредно на португалските " Жил Висенте " и " Фамаликао ", а през сезон 2021/22 направи финален опит да пробие в титулярния състав на " Мидтиланд ". Краев обаче не записа нито една минута в турнирните мачове, като единствено влезе в един мач за купата на Дания като запаса.

Заради неналичието на игрово време футболистът спря да получава и повиквателни за националния тим, за който не е играл от юни 2021 година Сега Краев имаше няколко предложения, измежду които и предложение да се върне в " Левски ". Той обаче избра ново предизвикателство.

" Офертата от " Финикс " ме заинтересува. Имах няколко други благоприятни условия, само че имах положително предусещане за това. А-Лигата се уголемява и става все по-популярна и аз желаех да бъда част от нея. Аз съм изобретателен футболист и моята роля е да въвеждам и асистирам за голове. Искам да изиграя оптимален брой мачове и да оказа помощ на " Финикс " да доближи допустимо най-високо класиране в лигата ", разяснява Краев при представянето си. Той получи екип с №11 в новия си тим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР