За пръв път в България, се излюпи яйце на двойката

...
За пръв път в България, се излюпи яйце на двойката
Коментари Харесай

Тукан се излюпи за пръв път в Столичния зоопарк

За пръв път в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан. Малкото се е излюпило в Столичния зоопарк и към този момент прави първи опити да лети, оповестиха от зоологическата градина. То може да бъде забелязано от посетителите във фазанерията в бранш " Птици ".


Това е най-дребният представител на туканите от типа зелени аракари. Малкото туканче е следващото бебе родено това лято в Столичния зоопарк. Колекцията се попълни с две дребни на извънредно редките египетски лешояди, четири бебета сурикати, антилопа кана и лемурче.

В момента в Столичния зоопарк тече огромен ремонт и уголемение на бранша на маймуните. Той планува обособяването на 13 нови експозиционни зони, които ще бъдат ситуирани на повърхност от пет до 10 пъти по-голяма от тази на до момента съществуващите заграждения.

  Столичният зоопарк навършва 130 години Столичният зоопарк навършва 130 години
Началото e положено от цар Фердинанд, който бил прочут със пристрастеността си към природата. В парка Врана той събрал внушителна сбирка от животни и раст...

Новите външни пространства ще са богато озеленени, като се резервира оптимално съществуващата дървесна и храстова растителност. Предвидено е слагане на уместно в допълнение обогатяване и аранжировки – уреди за катерене, дървени площадки, въжета и естествени скални масиви, които ще обезпечат на животните среда, допустимо най-близка до тази в естествените им обитания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР