За пръв път в 155-годишната си история Германската социалдемократическа партия

...
За пръв път в 155-годишната си история Германската социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Политически завой в Германия

За пръв път в 155-годишната си история Германската социалдемократическа партия (ГСДП) ще избере през днешния ден жена за собствен ръководител, съобщи ДПА. На специфичен конгрес в западногерманския град Висбаден определени членове на партията ще дадат гласа си за една от двете кандидатки - лидерката на парламентарната група на ГСДП и любимец за поста Андреа Налес и кметицата на град Фленсбург Зимоне Ланге.

Победителката ще има задачата да успокои духовете и да пренасочи политическата сила в партията, която се пробва да се възвърне след слабото си показване на парламентарните избори през септември предходната година.

Налес се употребява с поддръжката на партийния Изпълнителен комитет и най-вероятно ще завоюва, до момента в който релативно незнайната Ланге е подкрепяна от по-малко от 100 от общо към 7700 локални организации, съобщи Българска национална телевизия. Право да гласоподават през днешния ден имат към 600 партийни делегати и 45-те членове на Изпълнителния комитет

Видимото желание на Изпълнителния комитет към Налес провокира рецензии от страна на редовите членове, които считат, че то е недемократично. Който и да поеме управлението, ще се сблъска с високи упования да върне поддръжката на гласоподавателите. На изборите през септември 2017 година ГСДП получи едвам 20,5 % от гласовете - най-слабия резултат на партията от основаването на модерна Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР