За пръв път, откакто пое президентски мандат, държавният глава Румен

...
За пръв път, откакто пое президентски мандат, държавният глава Румен
Коментари Харесай

Промяна в тона: Радев хвали българското правителство

За пръв път, откогато пое президентски мандат, президентът Румен радев през днешния ден заприказва с изненадваща благосклонност и похвали за държавното управление. Българското държавно управление сподели кураж като избра доста сложна тематика за приоритет на председателството - Западните Балкани, съобщи той в приветственото си слово при откриването на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз /КОСАК/. Българският държавен глава приказва пред форума на британски език, а речта му бе изпълнена с похвали към кабинета.

Българското държавно управление създаде точните цели за своето председателство, съобщи Радев и уточни, че има единодушие по това, че не може да се приказва за просперираща и постоянна Европа, без да се подсигурява сигурността и стабилността на Западните Балкани. Ако не дадем европейска вероятност на Западните Балкани, те ще дадат балканска вероятност на Европа, уточни той. Българското държавно управление сподели неизменност като върна назад акцента върху Западните Балкани в една доста деструктивна среда - иранската нуклеарна договорка, комерсиалната война, пакета за подвижност, уточни още президентът. Регионът е доста нежен, няма гаранции за триумф, само че някой трябваше да поеме отговорността и да уточни проблемите, да стартира полемики и да предприеме дейности, означи Радев.

В същия дух на доброжелателност, той съобщи още, че българското държавно управление е съумяло да ръководи дневния ред на Европа като е посочило резистентност и организационни умения и като е развило атмосфера на почтен и отворен разговор. В резултат на това от 1 януари България съумя да подсигурява необятен консенсус сред държавите-членки и европейските институции по доста значими тематики, успяхме да приключим работата по доста основни досиета, имаше и проблеми, по които не успяхме да намерим консенсус, сподели Радев. По думите му " като мощен покровител на европейския план българското държавно управление е положило големи старания в търсене на прогрес в доста направления - сферата на сигурността, на общественото обезпечаване и обществените права, цифровия обединен пазар, почнал е прелиминарен разговор за бъдещия европейски бюджет. " Продължаваме да пазиме значимата роля на доближаването на държавите-членки, сподели той.

Ключът на нашия триумф е, че извадихме на напред във времето единството като съдбоносен фактор за реализиране на ефикасни решения, акцентира президентът. По думите му най-голямото предизвикателство през днешния ден е какъв курс на деяние би трябвало да предприеме Европейски Съюз, какво ще е бъдещето на Съюза. Времето ни притиска да предприемем съответни дейности, с цел да отбраняваме полезностите и правилата си, да пазиме големите достижения на Европейски Съюз и да ги доразвиваме, означи президентът.

Радев изрече специфична признателност на всички български публични представители и означи значимата работа на доброволците за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Държавният глава благодари на делегатите и за поздравленията им за рождения му ден. Никога не съм си представял, че парламентаристи от всички държави-членки на Европейски Съюз ще ме поздравят за 55-я ми рожден ден, показа той от трибуната на форума.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР