За пръв път 34-годишният Марк Зукърбърг не пише тези думи

...
За пръв път 34-годишният Марк Зукърбърг не пише тези думи
Коментари Харесай

Как Фейсбук и Марк Зукърбърг ще се преборят с най-големия си враг - политиците!

За пръв път 34-годишният Марк Зукърбърг не написа тези думи към своите почитатели във Фейсбук. Досега мрежата на Цукерберг бе първият избор на рупор, само че предходната седмица той реши, че желае да доближи до друга целева група: читателите на американския вестник Wall Street Journal.

Зукърбърг се пробва да отбрани своя бизнес модел: свободен достъп до мрежата против потребителски данни за реклама, написа investor.bg

След скандалната за Фейсбук 2018 година условията за контролиране стават все по-силни. Зукърбърг желае да предотврати най-лошото за своята 40-милиардна група: продажбите биха могли да се срутен поради рестриктивните мерки за достъп.

Въпреки това Марк не написа нищо ново в своята колонка. Главният изпълнителен шеф влиза в ролята на оправомощен и визионер: милиарди хора намират Фейсбук за полезен; в компанията са основали услуги, които са известни и нужни всекидневно. „ Вярвам, че всеки би трябвало да има глас ", продължава той. Следователно свободният достъп до мрежата е от решаващо значение.

Зукърбърг остава неразбираем за това какъв брой данни съхранява Фейсбук за потребителите си. Скандалите към съветската операция на изборите в Съединени американски щати, злоупотребата с данни от Cambridge Analytica и огромният достъп до потребителски данни от определени партньорски компании не се крие. Той просто написа „ че най-важните правила към данните са бистрота, избор и надзор ". Потребителите би трябвало да могат ясно да решат по какъв начин ще се употребява тяхната информация. „ Ние имаме вяра, че решение, което затвърждава тези правила в интернет, ще бъде положително за всички ", продължава той.

Зукърбърг желае да алармира подготвеност за партньорство на политиците и в това време да предотврати разрушаването на бизнеса си.

По същото време топ мениджърът на Фейсбук Шерил Сандберг бе в Давос със същата задача. По време на Световния стопански конгрес тя съобщи, че сега разпоредбите за интернет се пренаписват. Но „ възбраната на нашия бизнес фундаментално ще навреди на доста хора по света ". Ако Фейсбук бъде принудена да изисква абонаментна такса от потребителите, вместо да печели пари от реклама, доста по-малко хора биха могли да употребяват обществената мрежа, счита тя.

В изблик на рядка самооценка за Фейсбук, тя разясни: „ Не предвидихме всички опасности от свързването на толкоз доста хора ". Но компанията имала интегрирани варианти, които ще дадат на потребителите по-голям надзор върху тяхната персонална информация. „ Ние вършим нещо “ - това е общото обръщение.

Но името ѝ пострада, откакто New York Times заяви, че Сандберг е провокирала акция против рецензия на Фейсбук и милиардер Джордж Сорос. Тя отхвърля да знае за това. И в Давос не остави никакво подозрение, че ще продължи да заема позицията си на основен действен шеф. „ Мисля, че имам работа за извършване “.

Тя държи и на Марк като основен изпълнителен шеф, както съобщи Bloomberg, като се опълчи на негова оставка – за каквато упорстват някои акционери.

Така Зукъбрърг продължава да държи контрола над концерна, който сътвори преди 15 години. Единствената опасност за него може да пристигна точно от политиците. Затова и засилената връзка не е по никакъв начин инцидентна.  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР