За повишаване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване

...
За повишаване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване
Коментари Харесай

При спецакция: Глобиха 15 пешеходци в Монтанско

За повишение на сигурността на придвижването по пътищата и ограничение на предпоставките за настъпване на ПТП, в интервала от 15.10.2021 година до 24.10.2021 година на територията на област Монтана е извършена профилирана полицейска интервенция за обезпечаване на сигурността на пешеходците.
При осъществените инспекции на 1410 МПС и 1612 лица са формирани 140 акта и наложени 453 санкции с фиш за открити нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
В хода на акцията са глобени 15 пешеходци: 7 за ненадейно нахлуване на пътното платно и погрешно секване, 5 за секване на негламентирани места, 2 за прекосяване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. Двама водачи също са санкционирани за неосигуряване преимущество на пешеходци.
По време на интервенцията полицейските чиновници са направили оглед на пътната мрежа, като са издали 11 писмени предизвестия, сигнални писма и разпоредби до притежателите и администрацията, ръководеща пътя. При осъществения надзор е следено за липса или деформирани пътни знаци, изчезнала или неразбираема пътна маркировка, ообено внимание е обърнато на инфраструктурата, касаеща пешеходното придвижване в региона на обозначени пешеходни пътеки – съществуване на пътни знаци, ясно различима пътна маркировка и съществуване на задоволителна осветеност, посредством уместно улично осветяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР