За повечето хора приятелствата са важна част от живота. Споделянето

...
За повечето хора приятелствата са важна част от живота. Споделянето
Коментари Харесай

Какви са ползите за здравето от приятелството?

За множеството хора другарствата са значима част от живота. Споделянето на опит е част от това да си човек. И доста изследвания демонстрират, че самотата има негативен резултат върху нашето богатство. Приятелството има позитивно влияние върху психологичното здраве, само че може ли да има и физически изгоди?
Не е нужно да сме обществени контакти от самото начало, от време на време би трябвало да се любуваме на личното си пространство, само че въпреки всичко всички хора се нуждаят тях. Ето за какво хората се сприятеляват и работят за поддържането на тези другарства. А качествените другарства ще бъдат от изгода за всички участници.

Еволюционната основа на другарството

Човешките същества са обществен види и имат потребност от другарство. От най-ранни времена хората сме имали потребност от съдействие, с цел да оцелеем и към момента го вършим. Ние не сме сами в това, множеството животни също имат обществени взаимоотношения и разчитат на съдействие. Въпреки че, животинските другарства са били осмивани като антропоморфизъм, проучванията демонстрират, че някои животни основават дълготрайни, постоянни връзки тъкмо като човешките другарства.
Основата на другарство е да се цените един различен - всеки човек предлага нещо, което е скъпо за различен човек. Като хора, ние ценим другите по най-различни аргументи. Те може да харесват същите неща, които вършим ние, може да имат сходни политически възгледи или може би да ни оказват помощ с работа или домакинска работа. След като решим, че ценим някого, по-сигурно ще работим за поддържането на това другарство.

Имаме потребност от другари

Хората са устроени да се свързват и обществените връзки са основна част от положителното здраве и благоденствие, имаме потребност от тях, с цел да оцелеем и процъфтяваме, тъкмо както се нуждаем от храна, вода и О2. Като деца множеството от нас откриват, че е елементарно да се сприятеляват, само че за възрастните може да е по-голямо предизвикателство. Добрата вест е, че изгодите от детските другарства остават с нас и в зрелост.

Приятелства и психологично здраве

Цялата публикация, прочетете!

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР