За повечето европейски граждани животът е справедлив, но съществуват опасения

...
За повечето европейски граждани животът е справедлив, но съществуват опасения
Коментари Харесай

За повечето европейци животът е справедлив


За множеството европейски жители животът е обективен, само че съществуват опасения във връзка с правораздаването, политическите решения и неравенството в приходите. Това демонстрира изследване, показано в понеделник от Европейската комисия и представено от Българска телеграфна агенция.

Европейците не са уверени, че правораздаването и политическите решения се ползват по идентичен метод в техните страни, т.е. без значение от публичното състояние, благосъстоянието и връзките на хората.

Повечето европейци са на мнение, че неравенството в приходите е прекомерно огромно и че държавните управления следва да подхващат ограничения за отстраняването му. По-малко от половината имат вяра, че равните благоприятни условия и публичното им състояние са се подобрили с времето.

Основните оценки от изследването се отнасят до образованието, приходите, публичното състояние. Те преглеждат също усещането за миграцията и глобализацията. Миграцията е една от аргументите за увеличението на неравенствата, се показва в документа.

Над половината от участниците в допитването са на мнение, че хората имат равни благоприятни условия, с цел да напреднат в живота (58 на сто). В Дания съгласни с това изказване са 81 на 100, а в Гърция - едвам 18 на 100.

Само 39 на 100 имат вяра, че справедливостта постоянно побеждава, а едвам 32 на 100 са съгласни, че политическите решения се ползват по идентичен метод за всички жители. Хората са по-склонни да възприемат събитията като обективни, в случай че са по-добре образовани, по-млади и в по-добро финансово състояние, добавя Европейска комисия.

Според 84 на 100 разликата в приходите в Европейски Съюз е прекомерно огромна. Във всички страни от Европейски Съюз, като се изключи Дания, над 60 на 100 са съгласни, че държавните управления следва да подхващат ограничения, с цел да понижат тази разлика.

Според над 90 на 100 от участниците в допитването положителното здраве и качественото обучение са основни или значими за постигането на прогрес в живота. Усилената работа и познаването на подобаващите хора също се регистрират като основни или значими от над 90 на 100. За по-маловажни се възприемат произходът от богато семейство, съществуването на политически връзки, етническият генезис или полът.

По-малко от половината (46 на сто) са на мнение, че опциите за прогрес в живота са по-равни, в сравнение с преди 30 години.

Близо половината (47 на сто) от европейците са на мнение, че глобализацията е нещо положително, до момента в който 21 на 100 са на противното мнение. Според 39 на 100 миграцията е нещо положително, до момента в който за 33 на 100 е неприятно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР