За последното денонощие в Русия са регистрирани 34 303 нови

...
За последното денонощие в Русия са регистрирани 34 303 нови
Коментари Харесай

Нов черен рекорд: Русия отчете 34 303 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа

За последното денонощие в Русия са регистрирани 34 303 нови случая – рекордно висока стройност от началото на пандемията. Починалите са 997, това сочат формалните данни на държавното управление. До огромна степен това се дължи на мощното разгръщане на епидемията на фона на слабата имунизационна акция и незадоволителните ограничаващи ограничения, предава Франс прес.

В момента Русия е най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа. На 16 октомври тя прескочи и символичния предел от 1000 смъртни случая от COVID-19 за едно денонощие (1002).

Според формалните данни едвам 32 % от руснаците са имунизирани, защото недоверието на популацията към имунизациите е огромно.

Вирусът се популяризира и заради прекомерно лимитираните санитарни ограничения, въведени от държавното управление, макар че в някои райони още веднъж стана наложително показване на QR кодове за достъп до публични места, добавя Нова.

В устрема си да защитят стопанската система, управляващите в Москва не вкараха локдаун в народен мащаб, въпреки да дефинират като неприемливо ниското ниво на имунизация на популацията. Разпространението на вируса се улеснява и от слабото спазване на обикновените жестове за персонална отбрана.

От началото на пандемията по публични държавни данни умрелите са 223 312 - най-високата смъртност в Европа. Статистическият институт Росстат, който употребява по-широко определение за смъртността, обвързвана с ковид, оповестява за над 400 000 умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР