За последното денонощие у нас са потвърдени 24 нови случая

...
За последното денонощие у нас са потвърдени 24 нови случая
Коментари Харесай

За 24 часа 24 нови случаи на коронавирус в България, общо са 522

За последното денонощие у нас са доказани 24 нови случая на болест с ковид. Така случаите стават общо 522.Това заяви на постоянния брифинг в неделя ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

В този интервал са направени проби на към 400 души.

Десет от новите 24 пациенти са признати в болница. 13 от новите случаи са в София, от тях в " Пирогов " са настанени трима души, в " Александровска " - 1, и във Втора градска болница - 1. В Бургас има 17-годишенносител на болестта. В Стара Загора новите случаи са 3 - доктор на 35 години, майка и наследник, който се е върнал от Англия.В Перник инфектираните са двама мъже на 34 и 39 години, в Сливен две дами на 32 и 62 години са признати в болница. В Русе пациентът е мъж на 21 годинис леки недоволства, завърнал се от Англия. По един случай има в Пловдив – мъж на 64 години, и в Кърджали – мъж на 71 години. Няма нова наранена област за миналото денонощие.

Общо измежду инфектираните мъжете са 299 (57%),а дамите - 223 (43%). Най-младият пациент е на 1 година, най-възрастният - на 86години.

За вчерашния ден умрелите са четирима. За мъж на 49 години от " Пирогов " не е било обявено през вчерашния ден, тъй като тестът му е била доказана късно вечерта. Той е постъпил в тежко положение, интубиран е и по-късно е умрял. До момента са умряли общо 18 индивида. Средната възраст им възраст е 65 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР