За последните 14 дни се наблюдава тенденция за плавно покачване

...
За последните 14 дни се наблюдава тенденция за плавно покачване
Коментари Харесай

НОЩ обсъжда нови мерки на локален принцип

За последните 14 дни се следи наклонност за гладко повишаване на числата, както на инфектираните с ковид, по този начин и на смъртността. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

Той даде данните:

За последното денонощие са направени 6144 проби, 1156 са новите случаи, което е 18.8%, 50 са приетите в болница със междинна възраст 50 година

5093 души са в лечебни заведения, 425 са в интензивни структури, 571 са излекуваните, 22-а са умрелите, 70 година е междинната възраст на умрелите.

" Наблюдава се добра наклонност, броят на излекуваните по отношение на броя на доказаните случаи. За предходната седмица случаите са били 31 117 - против 8770, близо 3 към 1, за тази седмица броят на излекуваните е 4196 души, а доказаните случаи са 11 057, което е отношение 2 към 1. ", добави Ангелов.

" На национална база заетостта на интензивните е 57%, не е увеличена заетостта в цялата страна на леглата в лечебните заведения, а единствено в избрани области, по тази причина се разисква на равнище Министерство на здравеопазването и Националния действен щаб местен метод за противоепидемични ограничения при преодоляване на епидемията ", заяви здравният министър.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР