За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно,

...
За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно,
Коментари Харесай

Бойко Борисов призова българите да са отговорни и да спазват мерките

 " За последната седмица прави усещане една позитивна наклонност, а точно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на доказаните случаи спрямо миналата седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една позитивна наклонност, която отчитаме за действително справяне с пандемичната обстановка “.

Това рапортува министърът на опазването на здравето на премиера Борисов по време на днешното държавно съвещание. Той осведоми министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните кревати в страната са заети на 57%. " Създали сме организация за увеличение на % на леглата по всички лечебни заведения там, където е належащо. Считаме, че към този миг епидемията е под надзор “, добави проф. Ангелов. Здравният министър посочи, че през идната седмица страната ни чака да получи още ваксини. Той изрази вяра, че производителите ще изпълнят подписаните контракти и поетите задължения, с цел да може да изпълняваме етапите по Националния проект за имунизиране против COVID-19.

Премиерът Борисов посочи, че сега е третата вълна на пандемията и българските жители би трябвало да са виновни и да съблюдават противоепидемичните ограничения. " Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви ограничения още да създадат. Ние като че ли сме свършили с пандемията, тя си е отпътувала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е минало “, означи Борисов. Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничавания и на процедура всичко работи, само че хората би трябвало да бъдат деликатни.

Министър-председателят Борисов посочи, че всички ваксини, които идват в страната, незабавно се употребяват.  " Допускаме в страната единствено ваксини, които са утвърдени от Европейската организация по медикаментите, за другите не може да носим отговорност “, сподели още Борисов. Премиерът посочи, че  Агенцията прави извънредно прецизна активност и имунизациите, позволени от нея, са минали всички нужни проби и проби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР