За последната седмица на територията на страната са възникнали над

...
За последната седмица на територията на страната са възникнали над
Коментари Харесай

Около 200 пожара избухват на ден в страната

За последната седмица на територията на страната са зародили над 1200 пожара, което прави към 200 дневно, регистрира основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Към момента най-сериозно остава ситуацията на сметището в Свищов. Пожарът е локализиран, само че поради мощния вятър непрестанно обособени огнища се възпламеняват, изясни Николов. Заради пожара е оповестено бедствено състояние, което остава в действие до петък.
Напълно загасени са пожарите в Шишманци, Брягово, Воден, Реброво и в складовата база в дупнишка компания.
„ Високите температури, крайното засушаване и човешкият фактор са трите съществени аргументи за възникването на стихийни пожари в природата. Обръщам се към жителите, че не трябва да се пали огън при съществуването на мощен вятър. Това е сериозна причина за възникването на неконтролируеми пожари “, безапелационен е комисарят.
По отношение на огромния пожар на автомагистрала „ Струма “ Николов съобщи, че в дирекцията е пристигнало разпореждане на следовател, с което към момента се откриват точните аргументи за пожара. „ Нашето мнение е, че под мостове изрично не би трябвало да има сходни сметища. Затова и АПИ разпореди незабавна инспекция на всички мостови уреди, с цел да се види дали има сходни нерегламентирани сметища в страната.
Статистиката на дирекцията демонстрира, че от началото на годината е отговорено на над 36 000 сигнала за катастрофи. Ликвидирани са над 25 000 пожара, осъществени са над 10 000 избавителни интервенции. Спасени са съвсем 450 човешки живота.
През летния сезон са зародили 300 пожара от горския фонд на страната и селското стопанство. Почти 12 000 са пожарите в сухи треви и шубраци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР