За последната година са вписани 10 нови сорта на Селскостопанска

...
За последната година са вписани 10 нови сорта на Селскостопанска
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: За последната година са вписани 10 нови сорта на Селскостопанска академия

За последната година са вписани 10 нови сорта на Селскостопанска академия (ССА), а други 9 са декларирани за регистриране. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев при отбелязването на Празника на земеделската просвета, което се организира онлайн. Той уточни, че това е и следващото доказателство за смисъла на науката при създаването на новаторски услуги и артикули за селското стопанство.

Заместник-министър Събев означи, че в подтекста на едно от най-големите провокации в земеделието в международен мащаб - климатичните промени, ролята и значимостта на новите устойчиви сортове култури, които основават и оферират на бизнеса институтите към ССА, са извънредно значими за българското земеделие. По думите му, това постанова усилване на тясното съдействие с бизнеса и практиката. „ Научните институти към Академията са оня интелектуален център на българското земеделие, който може ползотворно и сполучливо да насърчи тези взаимоотношения ", добави още той.

Аграрният заместник-министър уточни, че Селскостопанската академия сполучливо съумява да резервира биологичното многообразие и да запази генетичните запаси на страната ни. „ Сигурен съм, че и отсега нататък сполучливо ще следвате задачата за опазването и развиването на растениевъдството и отглеждането на животни, почвите, водите, рибните запаси, околната среда, храните, хранително-вкусовата индустрия и аграрната стопанска система у нас ", сподели в умозаключение заместник-министър Събев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР