За последната година прокуратурата се намеси няколко пъти в работата

...
За последната година прокуратурата се намеси няколко пъти в работата
Коментари Харесай

Бивш екоминистър: България се е превърнала в бунище, дано прокуратурата прекрати това

За последната година прокуратурата се намеси няколко пъти в работата на Министерството на околната среда и водите. Когато прокуратурата стартира да влиза толкоз постоянно в дадена институция, значи обстановката по никакъв начин не е добра.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният министър на екологията и туризма Валентин Василев, който разяснява тематиката за разкритата скица с внасянето на боклуци от Италия, в която присъединяване съгласно прокуратурата е взимал и заместник-министърът на околната среда Красимир Живков. "България си има задоволително проблеми със личните боклуци. Ние не можем да оправим с нашите боклуци, а внасяме непознати.

Удължиха ареста на зам.-министър Живков и арестуваните за аферата с боклука

България се е трансформирала в едно сметище. Според мен 90% от отпадъците, които се внасят, не дават отговор на законовите условия. Тук се внасят отпадъци, които не могат да се преработват. Ако можеше да се преработват и да се извлича нещо скъпо от тях, италианците щяха да си го вършат сами ", безапелационен бе Василев.

"По закон с контрола на вноса на боклуци се занимават Министерство на околната среда и водите, Министерство на вътрешните работи, Дирекция Митници и Министерство на превоза. Би трябвало да има непоколебим надзор, само че очевидно се получава поговорката - доста баби, хилаво дете. Тези четири институции би трябвало да работят доста проведено и координирано.

Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане заместник-министър

За страдание в Министерство на околната среда и водите към този момент съвсем няма специалисти. Задържаният зам.-министър по обучение е историк. Съветът ми към Емил Димитров е доста бързо да си окомплектова министерството с специалисти. Не мога да кажа дали ще има още арести поради боклука. Със сигурност това е единствено част от мафиотската организация за боклуци. Според мен ще има още разкрития и нека прокуратурата продължи да работи по този начин и да пресече незаконния импорт на отпадъци ", приключи някогашният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР