За поредно липсващо лекарство сигнализират пациенти. В аптеките в страната

...
За поредно липсващо лекарство сигнализират пациенти. В аптеките в страната
Коментари Харесай

Лекарство, регулиращо холестерола, изчезна от аптеките

За следващо изчезнало лекарство алармират пациенти. В аптеките в страната няма доставки на един от препаратите, с които пациентите контролират високите си равнища на холестерол. Причината е, че доставките са забавени, осведомят в предаването " " по NOVA.

В Банско огромният напор от пациенти е при лекар Георги Кушлев. От няколко дни насам той няма по какъв начин да изписва един от обичайните препарати за холестерол, тъй като знае, че в аптеките го няма.

Доктор Кушлев е измислил различен вид. Предписва други два препарата, които съдържат съставките на изчезналия. Същия съвет дават и в аптеките. При фармацевта Цецка Джабирова в Благоевград лекарството го няма. „ Доставките на доста медикаменти са безусловно нередовни, само че всяко едно лекарство може да се размени ”, споделя тя.

От Изпълнителната организация по медикаменти обясниха, че през януари е постъпила информация от представителя на производителя в България, който е предизвестил за задаващия се дефицит.

„ Има индустриални усложнения още веднъж на европейско равнище, свързани с обезпечаване на дейната субстанция, която се употребява при производството на лекарствения артикул. Към момента към момента не може да се ангажират с съответен период, заради това се стига и до привършване на наличните в страната количества ”, съобщи Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Агенцията.

Експертите поучават всеки пациент да се съветва с лекуващия си доктор, с цел да се преценя деликатно кое е най-подходящото различно лекуване. Кога доставките на изчезналия препарат ще бъдат обновени, към този момент не е ясно.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР