За поредна жестокост към животни в Бургас съобщават от организацията

...
За поредна жестокост към животни в Бургас съобщават от организацията
Коментари Харесай

Опитаха да скалпират куче в Бургас

За поредна свирепост към животни в Бургас оповестяват от организацията Animal SOS-Burgas. Садисти, жители на циганската махала " Победа ", са пробвали да скалпират беззащитно куче, научи Burgas24.bg.

Рижко, се появява както постоянно при хората, които го хранят всеки ден. Четириногото обаче този път е в отблъскващ тип, след него се носи кървава следа. " Рижко моли, безмълвно моли за помощ! Екипът от магазина, които обичат и обгрижват Рижко към този момент много време, са потресени от ужасяващата панорама...както и хората на близката спирка, и децата с тях...ужасени следят кървавия фантом...

Кръвта на Рижко тече щедро и Стефан, младо момче от екипа на магазина, звъни на тел. 112, от там го препращат към приюта на община Бургас. От приюта изпращат ловците, които идват, само че не прибират нещастното животно. От приюта е било обяснено на Стефан, че няма какво да го вършат това куче...нека да търси различен да го поеме... Макар че Законът вменява на общините задължението да се грижи за бездомните си животни и при положение, че има заплаха за живота им, общината е длъжна да реагира и да помогне на това животно ", пишат от Animal SOS-Burgas.

Човекът с положително сърце Стефан се свързва с организацията. Рижко, разбирайки, че ще получи помощ, макар страха и напрежението, влиза самичък в клетката, с цел да бъде откаран за лекуване. Ужасяващата му рана е обработена и зашита с дренаж. Всички нужни инжекции и проучвания са сложени. Оказва се, че Рижко е с анемия, дължаща се на ерлихиоза и анаплазмоза. От тук - нататък стартира битката за укрепване на тежката рана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР