За поредна година, във врачанското село Бели извор беше открит

...
За поредна година, във врачанското село Бели извор беше открит
Коментари Харесай

Стартира тридневният фестивал „Бели нощи“ в село Бели извор

За поредна година, във врачанското село Бели извор беше открит фолклорният фестивал „ Бели нощи “. По традиция, културната стратегия продължава 3 дни, като в нея уредниците са планували вечерни концерти. Начало на седмото издание на фестивала даде кметът на Бели Извор Кирил Илиев, който приветства гостите и всички участници в мероприятието. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Враца сервира секретарят на администрацията Нина Дакева.
„ Поредното издание на фестивала „ Бели нощи “ е доказателство, за това че той се трансформира в традиция за селото “, съобщи Нина Дакева и добави, че наред с популяризирането на фолклора, смисълът на фестивала е да събере родственици, другари и близки.
„ Пожелавам Ви здраве и повече мотиви за празници “, добави още секретарят на община Враца. След формалната част, празникът продължи с концерт на дуета Слади и Влади и соловия реализатор Ясен Ангелиев.
Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат рок група „ Four Play Gang” и Ралица Ангелова от „ Тоника Сухопътни войски “, които ще изнесат концерт довечера от 20.00 ч., пред постройката на кметството. В събота, още веднъж от 20.00 часа, е очакван концерт на самодейците при НЧ „ Бъдеще-1926 “ с. Бели Извор, в който присъединяване ще вземат и читалищни колективи от селата Паволче, Лиляче, Три Кладенци, Нефела, кв. „ Кулата “ и мъжкия фолклорен квартет при НЧ „ Възраждане-1923 “ – гр. Бойчиновци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР