За поредна година в местата за лишаване от свобода ще

...
За поредна година в местата за лишаване от свобода ще
Коментари Харесай

976 ученици в местата за лишаване от свобода през новата учебна година

За поредна година в местата за отнемане от независимост ще бъде открита образователната година. Справка на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " демонстрира, че от 6202 лишени от независимост във всички затвори, 976 са включени в образователната активност през 2021/2022 година Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и шест филиала към тях, като образованието е от 1-ви до 12-ти клас.
Тази година първокласниците в местата за отнемане от независимост са 62. Най-висок е броят на учениците в София - 272. В Стара Загора, където е най-голямото учебно заведение в системата, са 192, в единствения затвор за дами в Сливен - 57, в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца -12.
Учебният развой в местата за отнемане от независимост е съгласуван с нормативната уредба на Министерството на правораздаването и МОН и се прави от квалифицирани педагогичен фрагменти по стратегии, одобрени за всички възпитаници.
Образователната активност ще протече в сходство с насоките на МОН за работа в изискванията на пандемия и съблюдаване на общите здравни ограничения, предписани от Министерство на здравеопазването. В огромна част от учебните заведения са налични интерактивни дъски за образование, оборудвани са стаи за компютърно образование, работилници за придобиване на професионална подготовка, налице е богат библиотечен фонд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР