За поредна година учениците в Спортното училище организираха Коледен благотворителен

...
За поредна година учениците в Спортното училище организираха Коледен благотворителен
Коментари Харесай

Коледен базар събра над 1000 лева за лечението на малкия Нас...

За поредна година учениците в Спортното учебно заведение проведоха Коледен благотворителен базар. Тази година той е под надпис „ Заедно можем повече “ и сплотява напъните на възпитаници и учители за добра идея. Всеки ден една учебна паралелка провежда галерия с коледни сувенири, картички и лакомства, направени от самите тях и техните майки. Към тази задача и децата, и родителите подхождат с отговорност, само че и с въображение и майсторство. Благотворителният базар в Спортното учебно заведение ще продължи до 14 декември.

Част от събраните средства ще бъдат дарени за лекуването на 4-годишния Наско от Пазарджик. 

„ Искаме да създадем нещо положително и по тази причина ще дарим средства за лекуването на това лъчезарно дете. Стискаме палци всичко да свърши наред. Всяко дете има право на щастливо детство, да играе, да спортува, да се учи. Ние го вършим, желаеме един ден и Наско да изживее тези страсти. “ Така обясниха решението си учениците от Спортното учебно заведение. Ето за какво с доста усърдие, обич и упоритост в часовете по изобразително изкуство и технологии и благодарение на учителите си – Деница Гатева и Ирина Цанева, те създадоха десетки сувенири и картички. Техните родители пък се включват с кулинарни изкушения.

Средства за дребния Наско се събират в специфична кутия в Спортното учебно заведение към този момент от няколко седмици. Към самодейността се причисляват и учителите, които също подариха персонални средства за идеята. Общо събраната сума до в този момент надвишава 1000 лв..

Една част от средствата от базара ще бъдат дадени и за други начинания по решение на класовете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР