За поредна година Община Самоков сформира стабилен бюджет, осигуряващ всички

...
За поредна година Община Самоков сформира стабилен бюджет, осигуряващ всички
Коментари Харесай

Община Самоков прие бюджета за 2021 г, ето кои са приоритетите в него

За поредна година Община Самоков образува постоянен бюджет, осигуряващ всички сфери на публичния живот, без да усилва размера на локалните налози и такси за жителите на общината.
Основните цели през 2021 година, в изискванията на продължаваща здравна и задълбочаваща се икономическа рецесия, са да се овладеят следствията от пандемията и да се интегрира сполучливо работата на общината със средствата от фондовете за възобновяване и от новите оперативни стратегии. Макрорамката на общинския бюджет за 2021 година дава вяра и постоянна основа за справяне с проблемите. Грижата за хората, за образованието, инфраструктурата, запазване на околната среда; възстановяване качеството на предоставяните обществени услуги и сполучливо осъществяване на планове, финансирани със средства от Европейските фондове и стратегии, са във фокуса на всички старания, ограничения и дейности.

Макрорамката на Бюджета за 2021 година на Община Самоков е  58 216 488  лв.. Такива стойности не е имало от най-малко 10 години насам. Близо 4 млн. лева са средствата, обезпечени по европейски стратегии и планове. Финансирането от държавния бюджет е в размер на 28, 5  млн. лева, а общината чака да обезпечи лични доходи в размер на 25 млн. лева Тази година разходната част е увеличена с 38% по отношение на цифрите от 2020, като по индикатори най-сериозно нарастване – 61% има на средствата за обществени действия, след тях завишение с 28 % е планувано на разноските за благоустрояване, строителство и комунални действия. Близо 1 млн. лева заделя общината за опазване на здравето, като в тази сума е планувано закупуване на техника за МБАЛ и съфинансиране на ремонта на хирургичното поделение. Тук са и средствата за прехрана на поликлиниката и др.  Близо 14 млн. лева са планувани в финансовата стратегия на общината, от тях 5 млн. лева са личните доходи, към милион са целевите средства от републиканския бюджет, 4 млн. лева от национални стратегии, постановления на министерски съвет и други и 4 млн. лева по европейски стратегии и планове. Близо 1 млн. лева са личните средства, планувани за ремонт на ВиК инфраструктурата и 2,2 млн. лева за настоящи поправки на улици в града и селата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР