За поредна година Община Плевен се присъединява към световната инициатива

...
За поредна година Община Плевен се присъединява към световната инициатива
Коментари Харесай

Община Плевен участва отново в „Часът на Земята“

За поредна година Община Плевен се причислява към международната самодейност „ Часът на Земята ” на интернационалната природозащитна организация WWF. На 27 март, събота, сред 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветяване на постройката на локалната администрация.
„ Часът на Земята “ е най-мащабната световна самодейност, отдадена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7 000 града от 180 страни, обединени в напъните си за справяне с климатичните промени и запазване на естествените запаси на планетата, отправящи апел за стабилно и отговорно бъдеще.
 Часът на Земята у нас събра близо 160 хиляди души във виртуалното пространство Часът на Земята у нас събра близо 160 хиляди души във виртуалното пространство
Часът на Земята у нас събра близо 160 хиляди души във виртуалното пространство. Това оповестиха от пресцентъра на WWF. И тази година Часъ...
Фокусът на интернационалната акция на WWF тази година ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което понижава с фрапантни темпове. Само за 50 години сме изгубили 68 % от популациите на диви животни. Затова „ Часът на Земята`2021 “ в България ще обърне особено внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори тип – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните 10 години. Над 2 000 българи се отзоваха на апела на организацията за помощ и поддържаха основаването на Спасителен мечешки отряд от специалисти, който към този момент е на терен и работи сполучливо. Сега задачата е да се продължи с надграждане на започнатото като се проучат и оценят мечешките популации в Средна Стара планина и в Западните Родопи, както и да се предпазят локалните хора от нежелани срещи с тях.
Община Плевен приканва всички жители да изразят своята съпричастност и дейна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 27 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР