За поредна година новинарски сайтове поддържаха интереса на избирателите през

...
За поредна година новинарски сайтове поддържаха интереса на избирателите през
Коментари Харесай

Сайтове следиха надпревари между коли и мериха ябълки в изборния ден

За поредна година новинарски уеб сайтове поддържаха интереса на гласоподавателите през целия ден на вота, като изнасяха данни за изборните резултати в действително време. Много от тях съблюдаваха наложената традиция да употребяват иносказателни названия на партиите и обединенията, а други ги назоваваха с същинските им имена във Вайбър, Ютуб канали, Туитър или Тик ток.
В един от уеб страниците се наблюдаваше придвижването на Националната зеленчукова борса и се мереше тежестта на разнообразни сортове ябълки - от Банкя, на Промяната, Кърджалийска, Червена превъзходна, Възрожденска, Демократична и др. 
Ексклузивни данни за Рали България предоставяше през целия ден различен новинарски уебсайт. Осемте участника в конкуренцията бяха джипката на Борисов, теслата на харвардците, рейс " Майсторите " на Карадайъ, ладата на Нинова, фордът на Коцето, тротинетката на Костов, хамърът на Слави и танкът на Янев.
Повечето новинарски организации обаче препращаха към свои вайбър канали или обществени мрежи, където непосредствено съобщаваха планирани данни с действителните имена на политическите сили. 
Междувременно Централната изборна комисия подсети, че разпореждания от Изборния кодекс не разрешават да се огласяват резултати под каквато и да е форма до оповестяване края на изборния ден на територията на страната. Публикуването на данни от гласуването на интернет страниците на доставчиците на медийни услуги до оповестяване на края на изборния ден предстои на глоба. В предходни години доста уеб сайтове бяха санкционирани за издание на резултати от екзитполове.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР