За поредна година, инспектори от Държавната агенция за метрологичен и

...
За поредна година, инспектори от Държавната агенция за метрологичен и
Коментари Харесай

Мащабни проверки преди Деня на детето

За поредна година, инспектори от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ще проведат акция за инспекции на артикули в комерсиалната мрежа по случай идния 1 юни - Ден на детето, оповестиха от Агенцията.

Проверките ще се правят от чиновници на Главна дирекция " Надзор на пазара " при ДАМТН, в търговски обекти в цялата страна. Тази година в обсега на акцията е планувано да се ревизират разнообразни типове детски играчки.

Кампанията започва от 25 май и ще продължи до 1 юни. Нейната цел е да се извърши инспекция за осъществяване условията на Закона за техническите условия към продуктите и Наредбата за значителните условия и оценяване сходството на играчките. Инспекторите ще ревизират за съществуване на СЕ маркировка за сходство, название и адрес на производител и вносител, предупредителни текстове и/или указания за приложимост и информация за сигурност на български език.

За откритите по време на акцията нарушавания, инспекторите на ДАМТН ще подхващат законосъобразни дейности.

По време на миналогодишната акция за Деня на детето , са тествани общо 179 броя детски играчки - тротинетки и ролери. От тях 159 броя са били съответстващи, а при 20 броя са установени несъответствия. Без директива за приложимост са били три играчки, една е била без маркировка за сходство, 11 броя са били без сигнален текст, три са били без название и адрес на виновен стопански оператор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР