За поредна година доброволци от Банско организират кампания Бъди човек“

...
За поредна година доброволци от Банско организират кампания Бъди човек“
Коментари Харесай

За поредна година доброволци от Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден

За поредна година доброволци от Банско провеждат акция „ Бъди човек “ в навечерието на Великден. Тази година ще бъдат раздадени към 40 торби с хранителни артикули на хора в потребност, сподели за Българска телеграфна агенция Георги Ангелов, който е измежду главните уредници на благотворителната самодейност в планинския град.

Имаме щастието да се обезпечават средства от един постоянен донор, който постоянно дава към две хиляди лв., сподели Ангелов. Хранителни артикули се обезпечават за обществено слаби хора два пъти в годината – на Коледа и за Великден, като и този път ще бъде определен дребен квартален магазин, от който да бъдат закупени храните. С това оказваме помощ два пъти – веднъж на обществено слабите и пенсионерите, а дружно с това и на дребните търговци, сподели още Георги Ангелов.

В основата на „ Бъди човек “ в Банско, дружно с Георги, са и две детски учителки – Здравка Юнчова и Елена Колевичина. Всеки път приобщават и възпитаници, които да последват образеца и да се учат да бъдат съпричастни и да оказват помощ на другите.

Хранителните артикули ще бъдат раздадени на 8 април, Лазаровден, с цел да може преди огромния християнски празник Великден хората, които се нуждаят от тях, да бъдат по-спокойни и да имат какво да сложат на празничната софра, сподели още Георги Ангелов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР