За поредна година Бургас и Яхтклуб “Черноморец Бургас” са домакини

...
За поредна година Бургас и Яхтклуб “Черноморец Бургас” са домакини
Коментари Харесай

Ветроходни платна отново ще красят Бургаския залив

За поредна година Бургас и Яхтклуб “Черноморец Бургас” са домакини на Държавното състезание в най- всеобщия ветроходен клас в България – “Оптимист”. Състезанието се организира с изключителното подпомагане на Община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД и уредника на проявата Българска Федерация Ветроходство.

Бургаското море ще бъде изпълнено с бели платна от 22 август до 25 август 2019 година Състезателното разстояние ще бъде по одобрения към този момент международен стандарт за клас “Оптимист” - отдалеченост IODA и ще бъде ситуирано в Бургаския залив - пред Мостика и плажа на града.

Очакват се състезатели от всички клубове в страната, разрастващи детско ветроходство. В първия ден ще бъде извършено и отборното състезание - Тийм рейсинг Оптимист.

Съдийският екип е формиран от представители на всички ветроходни центрове. Главен арбитър е Никола Александров – РВСК София, жури на вода - Валентин Николов- РВСК Бургас, Пламен Георгиев- РВСК Варна, Владимир Геров- РВСК София.

Домакините от Яхтклуб “Черноморец Бургас” са подготвили приятни изненади за състезатели и фенове, а проявата ще може да се следи от мостика и бургаския плаж.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР