За поредна година Административен съд Велико Търново взе активно участие

...
За поредна година Административен съд Велико Търново взе активно участие
Коментари Харесай

С открит урок приключи курса на Административен съд – Велико Търново по образователната програма на ВСС и МОН

За поредна година Административен съд Велико Търново взе интензивно присъединяване в просветителната стратегия „ Съдебната система – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Темите, свързани със правосъдната система в Република България, правата ни като жители на Европейския съюз и Конституцията на Република България бяха съответно и налично показани на младата публика от арбитър Костова, арбитър Янева и арбитър Буюклиев.

Учениците от деветите, десетите и единадесетите класове на АК „ Аркус “, гр. Велико Търново демонстрираха интерес и ученолюбивост към правната материя и се оказаха почтени събеседници в извършените полемики. В анонимни анкети тинейджърите споделиха, че присъединяване им в програмата е асъдействало доста за общата им просвета и за метода им на мислене. Било е потребно, забавно и е дало отговори на доста въпроси, които ги вълнуват.

За край, ръководителят арбитър Чемширов, гостоприемно посрещна учениците в съда и завладяващо им описа за административното правораздаване и за делата, които се преглеждат в Административен съд Велико Търново. Той връчи на всички колежани специфични удостоверения за присъединяване. С неприкрит интерес гостите следиха действителен правосъден развой по първоинстанционни и касационни административни каузи, след което имаха опция да разясняват видяното със правосъдния състав. Неформален диалог с лекторите за това по какъв начин са избрали специалността арбитър, какво се крие под тогата и по какъв начин се взема решение едно дело постави завършек на тазгодишната стратегия.

Още в края на 2017 година Висш съдебен съвет изрази висока благодарност за работата на магистратите и чиновниците от Административен съд Велико Търново, които дружелюбно и безрезервно се включват в просветителната стратегия, като връчи на всички лектори и наставници грамоти и служебна признателност за проявен висок професионализъм. Самата просветителна стратегия е отличена със специфична премия „ Европейски кристални везни на правораздаването “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР