За пореден път семейство Прокопиеви са поискали да паднат обезпечителните

...
За пореден път семейство Прокопиеви са поискали да паднат обезпечителните
Коментари Харесай

Съдът поряза Прокопиеви, техните 204 милиона остават запорирани

За следващ път семейство Прокопиеви са поискали да паднат обезпечителните ограничения по отношение на компаниите им. От КПКОНПИ обаче обявиха, че с определение на Окръжен съд – Бургас молбата им през компанията " Алфа финанс холдинг " АД е останала без почитание.

Тя са поискали повдигане на обезпечителни ограничения за парцели – благосъстоятелност на търговски сдружения, наложени по искане на КПКОНПИ. Магистратите показват, че „ на процедура обезпечителната потребност не е отпаднала “. За осми път съдът отхвърля сходни претенции във връзка с имущество на Иво и Галя Прокопиеви и свързани с тях юридически лица.

От Бургаски областен съд са позволени обезпечителни ограничения по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лева (в интервала от 2017 година до момента) във връзка с Иво и Галя Прокопиеви и свързани сдружения. Всички правосъдни сформира са удостоверили правилността и законосъобразността на тези актове в интерес на Комисията.

Припомняме, че КПКОНПИ десетки пъти внася искове против Прокопиеви, най-много за безспорни несъответствия сред данъчните им досиета и притежаваното от тях.

Преди година и половина КПКОНПИ изиска позволение от съда за запор върху цялото имущество на предприемача Иво Прокопиев, негови компании и на брачната половинка му.

Искането на Цацаров е по отношение на двете каузи - за пране на пари и за продажбата на държавния дял от едно от трите енергийни сдружения.

Съответно, шефът на комисията за конфискация на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров е изискал запори върху парцелите на притежателя на " Капитал " в цялата страна, както и на жена му Галя Прокопиева. Основанието на държавния антикорупционен орган е, че имуществото на семейството не подхожда на приходите им.

От антикорупционната комисия изпратиха и подробна информация до медиите, в която разказват цялата фактология на дейностите си и разказват цялото имущество на Прокопиеви, което да бъде запорирано.

Става въпрос за запор на акции, на сметки, на моторна лодка, както и на здания, владеене на подсъдимия и компаниите, в които взе участие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР