За пореден път хората на статуквото публикуват абсолютни лъжи и

...
За пореден път хората на статуквото публикуват абсолютни лъжи и
Коментари Харесай

„Жълтини“ или факти: Кой му е виновен на Радостин Василев, че го дават на прокуратурата?

„ За следващ път хората на статуквото разгласяват безспорни неистини и внушения или просто толкоз им е потенциалът “, написа лидерът на листата на Политическа партия в Габрово Радостин Василев по повод  вчерашната вест на Tribune.bg за подписания анекс с „ ЦСКА – София “, с който клубът употребява държавния стадион „ Българска войска “ без да заплаща на този стадий.

„ Не зная дали създателите на публикацията знаят каква е разликата сред ОТЛОЖЕНО заплащане и „ подарена сума “, само че е добре да се ограмотяват, тъй като наподобяват жалки “, написа още Василев, вкарвайки и епитета „ жълт уебсайт “.

В прочувственото си словоизлияние, с изключение на Tribune.bg, Василев наскърбява и публицистите на „ Сега “, които също били „ тежко некомпетентни “.

Не пести и мнението си за Светослав Русинов, сегашният изпълнителен шеф на Национална спортна база, както и респективно назначилата го Весела Лечева.

„ Ето това драги читатели е професионализъм и ПОДАРЯВАНЕ на парични средства, посредством очевидно тъпчене на закона “, написа Василев за направен от Русинов контракт от 2018 година

Колкото и политикът да приказва за „ жълтини “ или „ безспорни неистини и внушения “ обаче, решението на новото управление на Министерството на младежта и спорта да прегледа всичките му контракти и да го даде на прокуратурата, не е взето поради медийна обява.

В ММС имат цялата документи. И с цел да решат да прибягнат до сходни дейности, очевидно виждат същите съмнителни условия, които в последните месеци бяха отразени в редица медии.

Около някогашния състезателен министър и работата му има цяла поредност „ сухи “ обстоятелства – а те не подлежат интерпретация.

Факт , отразен във всички медии, е, че Радостин Василев съобщи партията, която го вкара в политиката и му сервира на тепсия огромен финансов и човешки запас, договаряйки му министерско кресло. За „ признателност “ получиха обвинявания, че са мафия и задкулисие. Както се споделя обаче – това си е техен проблем на Има Такъв Народ. Те са и тези, които към този момент си понесоха политическата отговорност.

Факт е, че Радостин Василев изцяло по своя воля и преценка се изпокара с съвсем всички вероятни федерации с няколко изключения.

Факт е и, че напълно безусловно заплашваше да задраска българския футбол, в случай че БФС „ му дадат мотив “. Той в действителност беше в позиция да им вземе лиценза, което автоматизирано спираше шампионатите и вадеше тимовете от евротурнирите за неустановен период. Същата опасност имаше към щангите, свадите с художествената гимнастика бяха почтени за пиеса, а драмите с лиценза на автомобилистите не стопират и до през днешния ден.

Факт е, че Радостин Василев с влизането си в ММС „ оборудва “ министерството и подчинените компании със свои довереници. „ Отлюспеният “ от Има Такъв Народ плевенски политик даже не крие това и намерено признава, че Александър Тодоров (вече някогашен началник на тотализатора) и Венцислав Петков (който беше комплициран отпред на Национална спортна база) са му близки. Не ги назначил поради това обаче, а тъй като били специалисти и свършили отлична работа, изясни Василев пред Сашо Диков по „ Евроком “. „ Наследилата “ ги Весела Лечева обаче очевидно е останала с други усещания от личността и качествата им. Според нейни тв участия в министерството са назначавани „ некомпетентни хора “, а бюджетът е харчен нецелесъобразно.

Факт е и, че единият от околните на някогашния министър за малко да успее да оборудва Националната спортна база с непотребен счетоводно-логистичен програмен продукт на стойност 1,7 млн. лева Както не предстои на тълкования датата на контракта – тъкмо ден преди края на властването на Василев в ММС.

Факт е писането на преводни за 1 млн. лева на ръка – колкото и необикновено да звучи. А най-показателният факт в действителност е, че компанията със софт продукта се е съгласила да върне целия задатък, което няма за какво да прави, в случай че всичко по договорите е изрядно.

Факт е, че основаното на пожар около разпада на кабинета съдружие „ Младежка наслада “ е било утвърдено да вземе съвсем половин милион, с цел да провежда три концерта и три полемики.

Факт е, че то също връща парите. Можете да прочетете цялата сага по-долу – разказана е фактологично. Самият Василев твърди, че не познава младата дама, която управлява сдружението и е видял за първи път нейната фотография в Tribune.bg. Колегите не оспорват това и нямат други данни по въпроса. Но договорът наподобява се е сторил подозрителен и на служебния кабинет. „ Това, което заварих, че на дадени организации без никакъв опит, са дадени десетки и стотици хиляди левове, нямаше по какъв начин да не му назнача една по-внимателна инспекция на всички подписани контракти. Ще ви дам образец с една организация, която е основана в деня, в който подава своя план и бива утвърдена от министъра в оставка. Тук още на пръв взор се вижда, че изборът е имал индивидуален темперамент “, разгласи и Весела Лечева по Българска национална телевизия.

Факт е, че някогашната адвокатска фирма на Лена Бориславова е прибирала пари и от ММС. Преводите са направени от държавното сдружение „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, което е на директно послушание на министъра на спорта. Според източници от профилираната дирекция „ Финансово разузнаване “ на ДАНС, на няколко транша при започване на юни 2022 година „ по сметка на адвокатското сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ в „ Райфайзенбанк “ постъпват 52 800 лв. “.

Факт е, и че футболният клуб „ ЦСКА – София “ на предприемача Гриша Ганчев употребява от 1 май тази година държавния стадион „ Българска войска “ без да заплаща нито стотинка на страната, както Tribune.bg заяви през вчерашния ден. „ Гратисният интервал “ за „ ЦСКА – София “ ще продължи най-малко до 1 март идната година. По този метод, в най-тежкия интервал на икономическата рецесия, частният клуб на предприемача Ганчев, на процедура, ще получи безлихвена държавна помощ в размер на над 520 000 лв., които ще изплаща чак след края на този период.

Факт е, че в случай че в действителност всичко е морално и изрядно по този анекс, както написа Василев, не е било нужно да се крие толкоз усърдно с месеци. Защо скриха и промяната на управлението на сдружението „ Сердика спортни парцели “ ЕАД по времето на Василев? Защо отговорностите на ЦСКА бяха покрити едвам в деня на вписването на Евгени Марчев? Каква е по-точно експертизата на 24-годишния съпартиец и адаш на Радостин Василев в борда на ССИ? Кога и къде е подписана „ детайлната нотариална договорка “ за строителството на новия стадион, оповестена още на 5 май? Това са все въпроси, чиито отговори някогашният министър би трябвало да дава пред способените право-раздавателни органи, а не пред медиите или във Facebook.

Факт , за който няма за какво да си кривим душата е, че след късото престояване на Радостин Василев в ММС излизат единствено скандални контракти и подозрения за вреди, нанесени на страната и нейната спортна благосъстоятелност. И даже при най-хубаво предпочитание, медиите мъчно могат да не отразяват протичащото се, колкото и това да не се харесва на някогашния министър. Иначе той самичък се хвали, че е давал уеб сайтове (минимум 5 на брой) на способените органи. Сред нехаресваните са „ жълтия Tribune ”, Lupa.bg, „ тежко некомпетентните СЕГА “, „ този низък и поръчков уебсайт Sportal.bg “ и т.н.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР