За пореден път голямо българско хоро по повод предстоящите празници

...
За пореден път голямо българско хоро по повод предстоящите празници
Коментари Харесай

Стотици българи тропнаха хоро в Брюксел

За следващ път огромно българско хоро във връзка идните празници се изви в Брюксел, оповестява БНР. Мястото на събитието бе зала " Фабри " в белгийската столица, а на хорото се хванаха хора от всевъзможни националности.

Над 350 души - българи, живеещи в Белгия, прилежащи на нея страни, както и посетители от други националности - извършиха залата нощес.

" Една наша някогашна танцьорка прелетя особено от Алжир, където работи. Друга наша танцьорка от Барселона пристигна. Наш някогашен танцьор, поляк, пристигна и докара 4 свои другари с кола от Полша. Видях словаци, германци, американци, един швед, едно момиче от Квебек ", сподели пред БНР Мария Цветкова, началник на клуб " На хорото в Брюксел ", която е уредник на проявата.

Особено забавен миг в програмата беше белгийският оркестър " Бръсълс Болкан Оркестра ", който свиреше български фолклор. " Хората не могат да повярват, че това не са българи, които свирят тази хубава българска музика. Всичките са белгийци, непрофесионалисти, като се изключи диригента им, който е преподавател по цигулка, учил в Пловдив ", сподели още Цветкова.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР