За пореден път е извършено нападение срещу българския културен клуб

...
За пореден път е извършено нападение срещу българския културен клуб
Коментари Харесай

СКОПJE, A ВЕТО? Титофили изпочупиха български културен клуб в Охрид

За следващ път е осъществено нахлуване против българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид, оповестява БГНЕС.

Клубът е с разрушени прозорци, в резултат на мятане на камъни по тях. Инцидентът се е случил тази нощ, към 02:00 ч. Кадри от вътрешността на клуба демонстрират голям брой разпръснати стъкла по пода.

Клуб " Цар Борис III " беше открит на 7 октомври измежду викания от обидни думи против България: " Татари ", " фашисти ", " роми ", като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца.

Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския байрак.

Македонските политици, както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията, не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като " провокация против македонската еднаквост ".

Това не е първото посягане против български клуб в югозападната ни съседка – на 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в постройката. А единствено няколко дни след формалното разкриване на клуб " Ванчо Михайлов " в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. 

За случая управляващите в Република Северна Македония упрекнаха България - за протичащото се към сдруженията, които са основани и регистрирани от локални македонски жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР