За поголовна сеч при кръстовището на бул. Княгиня Мария Луиза

...
За поголовна сеч при кръстовището на бул. Княгиня Мария Луиза
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Помощ, спасете дърветата! Plovdiv24.bg изяснява ситуацията

За " поголовна сеч " при кръстовището на бул. " Княгиня Мария Луиза " и бул. " Източен " сигнализира четец на Plovdiv24.bg.

Сигналът (без редакторска намеса) гласи:

" Поголовна сеч на изцяло здрави вековни дървета, евентуално за продажба за огрев! След като опустошиха дърветата в задния двор, в този момент секат тези на булеварда в градинката (кръстовището на бул. " Мария Луиза " и бул. " Източен " )!Единствената бариера против шума и мръсотията! Да не приказваме, че са над 100-годишни, големи, красиви и изцяло здрави дървета! От Общината по европроект за нова кражба, пардон градинка. Пикаем им на евроградинката! Помощ! Спасете дърветата ни! "

За изясняване на обстановката кореспондент на Plovdiv24.bg се обърна към " Градини и паркове ".  От общинското предприятие категорично опровергаха изнесеното в читателския сигнал. Премахнати са 3 броя към 40-годишни и изцяло изсъхнали акации, които основават заплаха за хората, изключително като се има поради намиращата се наоколо детска площадка, обясниха от там. Всички санитарни действия се правят след експертиза от профилирана комисия и последвала заповед на кмета на регион © Plovdiv24.bg " Централен ".

В момента се заравняват терените и се правят други подготвителни действия за построяването на нов парк. Предстои засаждането на доста нови дървета и шубраци.

Дървета се отстраняват единствено по наложителни аргументи, след решение на експертни комисии и издадени заповеди от районни кметове, като това постоянно е съпроводено с обезщетително засаждане на нови дървета на подобаващи места, припомнят от " Градини и паркове ". С цел сигурността на жителите целогодишно се прави подрязване на клони и оформяне на короните по избрани от районните еколози маршрутни графици.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР