За починалото 3-годишно дете, напрежението в социалните мрежи и липсата

...
За починалото 3-годишно дете, напрежението в социалните мрежи и липсата
Коментари Харесай

Къде се къса връзката между лекар и пациент - говорят експертите

За умрялото 3-годишно дете, напрежението в обществените мрежи и неналичието на връзка сред лекари в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разговаряха ръководителят на пациентски организации " Заедно с теб " Пенка Георгиева и здравният икономист Аркади Шарков.

Вижте още във видеото.

" Всички изпаднахме в доста тежка обстановка - и пациенти, и родители, и лекари. Липсва връзка, другарство ", сподели Пенка Георгиева. Според нея експанзията е толкоз огромна, че в случай че, не дай си боже, през днешния ден загине още някое дете, ще избухне революция.

" Преекспонирането на всеки случай, който изисква справедлива оценка, води постоянно до напрежение в обществото. Това в бранш Здравеопазване е изключително постоянно ", сподели здравният икономист Аркади Шарков.

Според него проблем има и в някои от реакциите на ръководещите.
Аркади Шарков, здравен икономист: Всеки път, като се случи нещо спешно, се взима опазването на здравето на ръчна скорост и се освобождават от служба за известно време шефове, сякаш да се понижи напрежението, само че става тъкмо противоположното. И се поставя едно клеймо -едните са прави, другите неверни, а в тази ситуация не е ясно има ли неточност, кой я е позволил, единственото ясно е, че има умряло дете. Пенка Георгиева, ръководител на пациентска организация " Заедно с теб ": Лекарите, които сега също са нападателни към родителите, не схващат, че никой не ги упреква за медицинските решения, които са взели. Обвинението е за неналичието на състрадание и съчувствие, за неналичието на подадена ръка, че това дете през целия ден е размотавано от болница в болница. Само лекар Георгиева излезе и претърпя своя персонален катарзис. Къде са другите 4-ма лекари?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР