За по-нататъшни стъпки по отношение на Турски поток“ ще можем

...
За по-нататъшни стъпки по отношение на Турски поток“ ще можем
Коментари Харесай

Медведев: За Турски поток“ ще можем да говорим след гаранции от ЕК

За по-нататъшни стъпки във връзка с „ Турски поток “ ще можем да приказваме след гаранция от Европейска комисия, че за този план няма да има загради. Това сподели министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев след среща с премиера Бойко Борисов.

 © БГНЕС
Медведев посочи, че България и Русия не престават съдействието в региона на енергетиката, макар проблемите, които имаше с плана „ Южен поток “. „ И отчитаме опита, който придобихме около този план. Но за по-нататъшни съответни стъпки с „ Турски поток “ ще можем да приказваме, когато ни бъдат дадени гаранции от Европейска комисия за това, че в бъдеще този план няма да има загради. Надявам се българските ни сътрудници схващат това и да работят по въпроса “, уточни той.
 Борисов: Ясно сме артикулирали, че България ще взе участие в преноса на газ Борисов: Ясно сме артикулирали, че България ще взе участие в преноса на газ
„ За газоразпределителен хъб „ Балкан “ доста ясно сме артикулирали, че България ще взе участие в газопреноса, тъй като просто ни се поставя “, сподели министър-пре...

Руският министър председател разяснява и плана АЕЦ „ Белене “. „ Ние сме подготвени да разгледаме присъединяване си в централата. Нашата компания „ Росатом “ има огромен опит в присъединяване в сходни планове. И желая да кажа, че изтребители постоянно ще има. Важно е да има електроцентрали, с цел да пристигна газ “, разяснява Медведев. Той изясни, че България и Русия водят договаряния и във връзка с филантропичната сфера. „ Ние сме на мнение, че би трябвало да разширяваме контактите в образованието, науката и изкуството. Над 80 съветски града имат побратимени връзки с българските общини и това е добра база за развиване на филантропичните връзки. Страните ни имат сходни възгледи за доста неща. Миналата година отбелязахме 180 години от Руско-турската война и тази година ще честваме 140 години от определяне на дипломатическите връзки сред Русия и България. А в случай че потърсим още обратно в историята, ще намерим още такива възпоменателни дати. Руснаците на драго сърце прекарват отпуската си в България и ние се радваме на туристите от България “, съобщи Медведев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР